Ta hand om dina fötter

Det finns mycket du kan göra själv för att dina fötter ska må så bra som möjligt. Här har jag samlat sju små tips för bättre fothälsa.


  1. Smörj dina fötter regelbundet

Gärna på kvällen och gärna efter dusch eller bad när huden fortfarande är lite fuktig. Huden har då lättare att absorbera krämen. Medan din kropp och dina fötter återhämtar sig under natten kan krämen göra ordentlig verkan!

2. Gör gymnastikövningar med dina fötter

För att bibehålla rörlighet, styrka och balans. Du kan till exempel snurra åt båda håll med fötterna, spreta och knipa med tårna. Eller varför inte göra några tåhävningar medan du borsta tänderna? Det är bra för blodcirkulationen också!

3. Undvik att fila dina fötter för ofta

Risken är att du sätter igång en överproduktion av hudceller, som i längden kan ge en förtjockning eller förhårdnad på foten istället.

4. Byt strumpor ofta

Tvätta alltid strumpor i 60 grader för att motverka tillväxt av svampsporer.

5. Torka ordentligt mellan dina tår efter dusch eller bad

För att förhindra uppkomst av svamp eller dålig lukt. Ett tips är att linda en bit toalettpapper mellan dina tår och låta sitta en stund.

6. Använd bra skor

Välj skor som har gott om utrymme för tårna och som sitter stadigt och skönt på foten. Dina skor ska inte skava eller ge smärtor. Tänk på att välja bra sulor eller inlägg samt att alltid knyta dina skor ordentligt. Det kan göra mer skillnad än du tror!

7. Sök hjälp i tid

Dina fötter är viktiga för dig! Om du har problem med dem så sök hjälp i tid för att undvika att få problem på andra ställen i kroppen. Du är alltid välkommen att boka en tid eller höra av dig till mig om du behöver hjälp!

info@tacksammafotter.se
070 282 72 93